Amstel Bier aanbieding


Bekijk deze actie


De Amstel bier aanbieding van deze week is weer gevonden. Ga jij flink geld besparen bij supermarkten zoals AH, Jumbo, Plus of andere aanbieder. Je kan kiezen uit blikjes maar ook gaan voor een krat Amstel bier. Wanneer jij een hoop mensen over de vloer krijgt kan je ook kijken voor een Amstel bier fust aanbieding.
Er is een rivier betrokken bij deze brouwerij, natuurlijk. Water is immers het eerste ingrediënt van bier, schoon, helder en zuiver water. Een ander onderdeel van het brouwproces van bieren die pils of pilsener genoemd worden is de temperatuur.

Met een constante temperatuur van 8 graden kan een bier gebrouwen worden van lage gisting. Dat bier is helderder, smaakt frisser en drinkt lekkerder weg dan de klassieke bieren. Het proces is uitgevonden in Pilsen, in Tsjechië, vandaar de naam pils of pilsener bier. Ook in Beieren, de Duitse deelstaat, wordt al sinds jaar en dag pilsener bier gebrouwen. De Amstel Brouwerijen hebben het Beierse proces overgenomen. Al in 1872 brouwden de Amstel Brouwerijen jaarlijks een miljoen liter pilsener bier.

Daarbij moest de vraag beantwoord worden, waar halen we het ijs vandaan voor de koeling? In Beieren zijn bergen met sneeuw en ijs, dus daar is het probleem snel opgelost, maar hoe doe je dat aan de rivier de Amstel? De oprichters van de Amstel Brouwerijen hadden een goed idee. De Pesters en van Marwijk Kooy haalden het ijs in de winter uit de Amstel en uit de grachten van de stad en sloegen het op in koelhuizen tot de zomer en herfst voorbij waren.

Later werden koelmachines uitgevonden en werd het makkelijker lagere temperaturen te bereiken. De brouwerij kon nu het ijs zelf maken, ook in kleinere fabriekjes in het binnenland. Met dat ijs konden ze de temperatuur koud genoeg houden voor het brouwproces en voor het vervoer. Het ijs vormde de basis van hun tweede bron van inkomsten en van naamsbekendheid.

Wij zijn gewend aan een koelkast in huis, zelfs een diepvries is heel normaal. In 1860 was dat niet zo. Als mensen al koeling in huis hadden waren dat ijskasten. Geïsoleerde kasten waar een staaf ijs in paste. Dat ijs koelde de inhoud van de ijskast, ook het Amstel biertje dat er in stond. Dat staafijs werd verkocht door De Pesters en van Marwijk Kooy, samen met het Amstel biertje, lekker koel dus.
Ook bij de caféhouders en hun klanten viel de gecombineerde verkoop van bier en ijs in goede aarde. Kortom, de combinatie van bier en ijs was een succes.

Werk en hobby
Dat werk en hobby ook heel goed samengaan hebben de ondernemende bierbrouwers ook bewezen. Voor de kleuren van het etiket van Amstel bieren werd gekozen voor rood en wit, de kleuren van biljartballen. Het spreekt vanzelf dat de heren Johannes van Marwijk Kooy en Charles de Pesters biljartliefhebbers waren.

Tegenwoordig staan de Amstel brouwerijen niet meer aan de Mauritskade in Amsterdam maar zijn ze gefuseerd met de Heineken Brouwerijen. Wel met een eigen recept om het bekende biertje te brouwen, smaak is tenslotte belangrijk.

Het Amstel biertje heeft dus dezelfde smaak als altijd en is niet voor niets nummer twee op de Nederlandse markt. Het etiket is gelukkig ook anders dan dat van het zusterbedrijf, het is dus niet moeilijk het juiste biertje te kiezen.

Over smaak valt niet te twisten, maar een gezellige discussie aangaan onder het genot van een goed glas Amstel Pilsener in natuurlijk altijd mogelijk. Dat kan in Amsterdam, maar ook in andere cafés en kroegen door heel Nederland. In Nederland zal de discussie over wat het beste biertje van het land is nog jaren duren. En het is zeer de vraag of er ooit een sluitend antwoord op die vraag gegeven kan worden. Maar dat is ook eigenlijk niet de bedoeling van een goede discussie onder vrienden. Het Amstel pilsje, dat al sinds 1871 gebrouwen wordt heeft een goede naam, en zal die goede naam ook houden. Het is ook een heel lekker biertje, probeer het maar en laat je betoveren door de smaak.
Zoek niet verder maar bekijk de allerlaatste Amstel bier aanbiedingen van de week. Elke week verschijnt er een nieuwe aanbieding voor onder meer de AH en Plus, maar ook andere supermarkten. Ook aankomende week is er wel bij een supermarkt Amstel bier in de reclame. Drink jij vandaag een Amstel Gold, 1870, Bock, Blond, Radler of Sterk, het kan allemaal met onze aanbiedingen.