Brand Bier aanbieding


Bekijk deze actie


De Brand Bier aanbiedingen van deze week zijn weer op een rijtje gezet. Door gebruik te maken van acties uit de reclame van Brand Bier betaal je minder voor een kratje, fust of blikjes. Er verschijnen regelmatig aanbiedingen Brand Bier bij de AH, Plus, Jan Linders en C1000. Ook andere supermarkten stunten regelmatig met nieuwe Brand Bier aanbiedingen. Ben jij ook zo benieuwd welke aanbiedingen er volgende week verschijnen?

Brand bier wordt vanuit eigen brouwerij in Limburg gebrouwen. Al sinds 1340 maakt men hier een kunst van het bierbrouwen. Er wordt gebruik gemaakt van de beste gerst en zuiver mineraalwater uit de eigen bron. Proef je de biersoorten van Brand, dan proef je de smaak van meer dan 700 jaar vakmanschap.

Brand kent alleen alcohol bevattende varianten en richt zich daar dan ook volledig op. Smaken die van dit merk worden gebrouwen zijn bijvoorbeeld Oud Bruin, Lentebock en Zwaar Blond.

Oud Bruin is een echt Limburgs bier, dat daarom in de eigen streek zeer geliefd is. Het heeft een milde, zoete smaak en geeft een smakelijk toegevoegde waarde aan een dessert met chocolade. De mild zoete smaak zorgt ervoor dat de normaal aanwezige bittere smaak van bier zo goed als wegvalt. Dit bier is prima drinkbaar vanuit een glas, maar smaakt nog altijd het beste uit een fluitje.

Brand Lentebock valt, net als Dubbelbock en Sylvester, onder de seizoensbieren van Brand. Lentebock is zoals de naam al zegt speciaal voor in de Lente, Dubbelbock is een speciaal herfstbier en Brand Sylvester is speciaal ontwikkeld voor in de donkere wintermaanden.

Het Lentebock bier van Brand heeft een frisse hopsmaak en komt het best tot zijn recht in een kelkglas. Dit bier heeft een alcoholgehalte van maar liefst 6,5 procent. Je proeft daarom echt bier, maar door het speciale lente-briesje dat eraan toegevoegd is, weet je dat je met een speciaal biertje te maken hebt. Kortom: proef de smaak van de lente.

De Dubbelbock variant wordt alleen geschonken tijdens de herfst en wel vanaf de 3e week in september. Dit bier straalt door zijn donkerrode kleur warmte uit; het doet denken aan de herfst. De krachtige smaak van dit bier zit het hem in de dubbele rijping. Hierdoor ontstaat dan ook de robijnrode kleur. Met zijn 7,7 procent aan alcoholgehalte stijgt Dubbelbock boven de al krachtige smaak van Lentebock. Dubbelbock smaakt het beste, wanneer het gedronken wordt uit een tulpvormig glas.

De variant Sylvester drinkt men alleen tijdens de donkere wintermaanden. Zoals bij de winter zoete kruiden horen, bevat het Sylvester deze smaak. Met zijn 7,5 procent aan alcoholgehalte weet je dat je een heerlijk krachtig bier in handen hebt. In 2010 heeft deze biersoort maar liefst 3 sterren gekregen als uitblinker bij de Superior Taste Awards. Wanneer je Brand Sylvester drinkt uit een kelkvormig glas, zorg je er met je eigen handwarmte voor dat het kruidige aroma uitstekend behouden blijft.

Brand Zwaar Blond is één van de 4 speciaalbieren van Brand. De andere 3 heten Brand Up, Brand Imperator en Brand Weizen. De Zwaar Blond variant zorgde er met zijn 8,5 procent aan alcoholgehalte voor dat dit bier in 2013 als winnaar van de Brand Bierbrouwerswedstrijd uit de bus kwam. Dit bijzondere bier dankt zijn smaak aan 5 verschillende hopsoorten en 4 moutvarianten. Dankzij het gebruik van een speciaal soort gist vormt zich bovenop alles nog eens een frisse en fruitige smaak. Zwaar Blond drink je het beste uit een kelkvormig glas.

Brand Up is een premium pilsener die zijn smaak te danken heeft aan speciale hop vanuit Tsjechië. Deze biervariant heeft een ingetogen bloemig en fruitig aroma en komt het beste tot zijn recht in een hoog, smal glas. Net als dat de fruitaroma’s langer in het glas behouden blijven, zal de frisse smaak nog lang op je tong worden geproefd. 5,5 Procent alcohol bevat dit lekkere biertje van Brand.

Brand Imperator staat voor moutig amberbier. Het wordt het beste gedronken uit een tulpglas. Deze biervariant wordt inmiddels het gehele jaar geschonken, daar dit bier zo populair is onder de echte Brand bierkenners. Imperator is het oudste speciaalbier van Brand.

Het woord Weizen betekent in het Duits ‘tarwe’. Dit speciaalbier bevat verschillende soorten mout en bevat een bescheiden kruidnagelaroma. Na de verfrissing die dit bier geeft, proef je vanzelf de zachtere afdronk. Het bier komt het best tot zijn recht in een speciaal Weizen-glas, hoog en smal met onderin iets meer breedte en bovenin iets meer speling voor het continue behouden van het aroma.