Dommelsch bier aanbieding


Bekijk deze actie


Ook deze week vind je bij ons weer de laatste Dommelsch bier aanbiedingen. Hopelijk is er volgende week opnieuw een supermarkt die Dommelsch bier in de aanbieding gooit. De C1000, Jumbo en AH stunten regelmatig met acties Dommelsch bier.
Elk biertje heeft een naam. Er zijn een paar biertjes die niet alleen opvallen vanwege de smaak, maar ook vanwege de naam. Dommelsch bier is daar een van. Naar welke plaats verwijst de naam Dommelsch? Er bestaat inderdaad een dorp dat Dommelen heet, en dat plaatsje ligt in Brabant. De familie Snieders heeft zich al in 1733 in die plaats gevestigd, op een boerderij.

Het boerenbedrijf is voor de familie het belangrijkste, de brouwerij meer een bron van extra inkomen en werk voor in de winter. Pas in de derde generatie neemt Willen Snieder het koene besluit de boerderij te laten voor wat het is. Willem besluit zich toe te leggen op het brouwersvak. Dat was in 1985, en het gebouw dat Willem liet bouwen werd de meest moderne brouwerij van die tijd.

Willem Snieders

Willem is niet alleen een goed bierbrouwer, wat moge blijken uit de drie succesvolle biersoorten die hij op de markt brengt, namelijk Versch, Oud en Dubbel Oud, maar ook een goed leider en een inspirerende industrieel ondernemer. Een bijproduct van de overgang van petroleum op stoom als energie voor de machines van de brouwerij is elektriciteit. De brouwerij produceert stroom, al in het jaar 1900. In het dorp Dommelen is in die tijd niemand aangesloten op de stroom, behalve de kerk. Dus op zondag leest met in Dommelen de bijbel bij het licht van de brouwer.

Samenwerking is in de brouwerijwereld niets nieuws onder de zon. Het wiel opnieuw uitvinden is meestal niet nodig, die samenwerking gaat helaas niet altijd goed. Zo komt het bijvoorbeeld dat de naam Dommelsch pas in 1930 werd geïntroduceerd. Daarvoor is de brouwerij en het biermerk bekend onder de naam Oranjeboom. Helaas bestaat die naam al in Rotterdam, tenminste, een naam die er erg op lijkt, dus met de uitbreiding van de verkoop naar de grote steden moet de naam veranderen.

Meestal gaat het wel goed. Het bier dat in Dommelen gebrouwen wordt, en dat zijn speciale smaak te danken heeft aan de twee waterbronnen in de buurt, wordt nog steeds in Dommelen gebrouwen, maar niet altijd daar afgevuld. Dommelsch bier in fusten wordt afgevuld door Jupiler in België. Het bier dat u in een cafeetje drinkt, het kelder bier dus, wordt wel helemaal in Dommelen verwerkt, net als het bier dat gewoon in flessen verkocht wordt. Blikken bier van Dommelsch komen weer uit Leuven. Al met al best ingewikkeld, maar waar hij ook gebrouwen is, uw Dommelsch biertje smaakt perfect.

Interbrew brouwerij

De brouwerij wordt in 1968 een onderdeel van Interbrew, een samenwerkingsverband tussen diverse Nederlandse en Belgische bedrijven, waar overigens ook een brouwerij uit Brazilië bij betrokken is. Daarom is het bijzonder dat de smaak zo goed bewaard is gebleven. De diverse Dommelsch biersoorten hebben allemaal dat frisse, die smaak van vers bier, zeker als het goed gekoeld gedronken wordt.

Het idee om de koelsystemen van het kelder bier dus centraal te regelen is niet alleen bedoeld om meer bier te verkopen. Het is ook een garantie die het bedrijf nog steeds afgeeft voor het bier dat men brouwt. De kwaliteit moet goed zijn, van de brouwerij tot in het glas op de bar.
Net als elk bier product hebben de Dommelsch biersoorten hun eigen recept, en natuurlijk zijn die recepten geheim. Maar de speciale frisse smaak van het Dommelsch zorgt wel voor een grote groep trouwe, vaste klanten, die zowel voor hun vrijdag avond biertje in het café als voor het biertje thuis steevast voor dit familie merk kiezen.

Nederlanders zijn over het algemeen vrij trouw aan hun biermerk, dit artikel is dus niet bedoeld om u ervan te overtuigen van merk te veranderen. Maar het kan toch geen kwaad eens een andere smaak te proeven? Ga eens naar de kroeg in het dorp met dat speciale schild boven de deur, u kent het vast wel, met een rode golf er op van de rivier de Dommel. Probeer het eens, zeker in deze warme zomer zal de frisse smaak u goeddoen. Bekijk bij ons de aanbiedingen die op dit moment lopen voor Dommelsch bier. Met een beetje geluk is Dommelsch deze week bij uw favoriete supermerk in de reclame.