Heineken aanbieding


Is deze week het Heineken bier in de aanbieding bij de AH? Als dit zo is bestel dan direct al jouw boodschappen via de webshop van Albert Heijn. Ook voor een feestje waarbij er veel Heineken bier wordt gedronken is het zoeken naar de goedkoopste aanbieding de manier om niet teveel te betalen.

Bekijk deze actie


Meer informatie over Heineken

Ook Heineken bier is regelmatig in de aanbieding bij de Nederlandse supermarkten. Misschien heb je geluk en is Heineken deze week in de aanbieding bij bijv. AH of Jumbo. Geef jij een groot feest, dan kan je overwegen een Heineken biertap te kopen of te huren. Op iedere Heineken bier krat zit 3,90 euro statiegeld.
Heineken is het Nederlandse biermerk dat al sinds 1873 in Nederland wordt gebrouwen. Heineken is over de hele wereld een bekende biersoort. Vanaf 1975 wordt het Heineken bier vooral in de Heineken Brouwerij in Zoeterwoude gebrouwen. Het Heineken bier is een biersoort van lage gisting. Het is een volmout bier en wordt gemaakt met uitsluitend gerstemout. Tijdens het brouwen wordt bij de bereiding hoppellets gebruikt in plaats van hoppellen. Hierdoor krijgt het bier zijn herkenbare lichte bittere smaak.

Geschiedenis

Het bier brouwen bestaat al heel lang. Al vanaf het begin van onze jaartelling wordt het bier brouwen in ons land gedaan. In de middeleeuwen zijn het hoofdzakelijk de kloosters waar het bier wordt gebrouwen. Na de middeleeuwen nemen de officiƫle brouwen deze werkzaamheden over. Vanaf de Gouden Eeuw wordt het bier brouwen een winstgevende aangelegenheid. Bier wordt verhandeld aan het buitenland. Tegenwoordig hebben we niet een soort bier maar een veelheid aan speciaal bieren. Het bier drinken in Nederland is al heel lang populair.

Bier drinken in de Middeleeuwen

Vanaf de Middeleeuwen is het bier drinken vrij algemeen. Dit vond vooral zijn oorzaak in het feit dat het drinkwater in die tijd vaak besmet was. Om bier te maken moest het water dat het bier bevat eerst gekookt worden. Dus van het bier drinken kon men geen besmettelijke ziekte oplopen wat voor die tijd wel erg verontrustend was. Ook kinderen dronken in die tijd licht bier, ook bij het eten.

Soorten bieren

Tegenwoordig kennen we veel verschillende soorten bieren. Heineken is wel de bekendste ervan. Nederland heeft een typische biercultuur. De biercultuur heeft een veelheid aan stijlen waarbij ook de buitenlandse invloeden een belangrijke rol spelen. De Nederlandse Biercultuur is vooruitstrevend. Nieuwe invloeden heten we welkom. Er zijn ook veel tijdelijke seizoensbieren. Ook veel steden brouwen hun specifieke biersoort. Veel Nederlanders die op vakantie gaan naar het buitenland drinken vaak Heineken bier. Men weet dat men dan een goed product heeft en de smaak is bekend.

Groot worden Heineken

Heineken heeft er na de tweede wereldoorlog, door een slimme marketing en het opkopen van de vele brouwerijen die er toen nog over waren, een sterke positie op de Nederlandse markt weten te veroveren. Heineken groeide uit tot het meest gedronken bier over de hele wereld. Pils is de biersoort die het meest wordt gedronken in Nederland hoewel andere biersoorten ook sterk in opkomst zijn. De Nederlandse brouwers laten zich tegenwoordig vooral inspireren door ook de buitenlandse brouwers. Hierbij kan je denken aan de Belgische-, Amerikaanse-, Duitse- en Engelse brouwerijen. Zij hebben allemaal hun eigen smaaksoort wat vooral ook voor de toerist die in Nederland verblijft van belang is.
Ondanks dat pils de biersoort is die de boventoon voert in Nederland worden er tegenwoordig ook vele andere soorten gedronken. Hierbij kan je denken aan Oud Bruin bier, Bokbier, alcohol vrij bier en dan nog niet te spreken over de biersoorten met een extra smaakje. Denk hierbij aan citroenbier, kersenbier, enzovoort. Tegenwoordig is de opkomst van alcoholvrij bier, witbier en Weizeners groot. Alcoholvrij bier wordt tegenwoordig veel gedronken omdat men praktisch geen alcohol meer mag drinken als men bijvoorbeeld auto moet rijden. Witbier is het hele jaar door te drinken maar is vooral populair in de zomer. Onlangs nog is de leeftijd waarop je bier mag kopen (en drinken) verhoogd naar 18 jaar.

Seizoensbieren

Seizoensbieren worden tegenwoordig steeds meer door de Nederlandse brouwers op de markt gebracht. Denk hierbij maar eens aan de herfstbok. Dit is een donker, bitterzoet bier. Herfstbok bier bezit vrij weinig alcohol. De tegenhanger van herftsbok bier is de lentebok. Het is een blond, hoppig en fris biertje maar dan voor de lente.

Heineken bier

Heineken is toch nog altijd wel de biersoort die het meest wordt gedronken over de hele wereld. Het is en blijft een fris niet al te sterke biersoort die je prettig kan drinken. Is Heineken ook jouw favoriete bier, bekijk dan de aanbiedingen van deze week. Supermarkten die vaak Heineken bier in de reclame doen zijn onder meer AH, Dirk, Plus, Hoogvliet en Jumbo. Ook slijterijen zoals Gall&Gall gooien Heineken op regelmatige basis in de aanbieding.