Jupiler aanbieding


Om de zoveel tijd is Jupiler in de aanbieding bij Albert Heijn supermarkt. Kijk snel of Jupiler volgende week in de aanbieding is, door direct naar de webwinkel te gaan van AH. Bestel direct alle andere boodschappen die tot in de keuken worden geleverd.

Bekijk deze actie


Elke week is er wel een Jupiler aanbieding te vinden bij een van de supermarktketens in ons landje. Ben jij op zoek naar een aanbieding voor Jupiler bier, dan ben je hier op de juiste plek. Wordt het deze week Jupiler bier van de C1000, Albert Heijn of toch de Jumbo. Dit bier kan je kopen in een krat of in blikjes. Wil je het grootst aanpakken kijk dan voor een Jupiler fust van 6- of 20 liter bier. Alle aanbiedingen voor Jupiler bier voor deze week maar ook alvast voor volgende week.
En nu niet gelijk denken, Belgisch bier is toch te sterk voor ons Nederlanders? Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Producten die tegenwoordig gemaakt worden zijn allemaal gebonden aan internationale regels. Wanneer met een biertje een Pilsener noemt moet het alcoholgehalte tussen de 3 en 5,3 volume procenten.

Pilsener is het meest bekend

Bier wordt gebrouwen op verschillende plaatsen in de wereld en het belangrijkste ingrediënt is schoon, zuiver water. De kunst van het brouwen werd in onze gebieden geïntroduceerd door missionarissen die het drinkwater niet zo goed verdroegen en een manier zochten om een zuiver drank te maken. Dus gingen de paters op zoek naar schone waterbronnen. Een van de plaatsen waar ze zo’n bron vonden heet Jupille sur Meusse, ofwel Jupille aan de Maas.

Daar gingen ze dus bier brouwen, want bier kun je in flessen doen. Die flessen kun je luchtdicht afsluiten met een kurk, waardoor het bier langer goed blijft. In het Tsjechische Pilsen word vanaf 1842 een bier gebrouwen met een lage gisting. Daarmee kon men het alcoholpercentage beter controleren.

Daarvoor was het nodig het bier te koelen en op ijs kon het nog langer bewaard worden. Lang genoeg om het naar andere plaatsen te vervoeren en daar te verkopen. Het pilsje was geboren. Dat het biertje er mooi helder uit bleef zien, ook wanneer het op fust gelagerd werd, heeft zeker ook geholpen.

Brouwerij Piedbœuf

De brouwerij van Jupiler bier heet nu eens heel anders dan het merk dat er gebrouwen wordt, Brouwerij Piedbœuf. Die brouwerij staat niet meer alleen maar is een onderdeel van het samenwerkingsverband Interbrew. Door een fusie met Artois in Leuven en onder andere Dommelsch in het Nederlandse Dommelen is een enorm bier concern ontstaan. Maar de brouwerij Piedbœuf is nog steeds een familiebedrijf, al sinds 1853,toen de brouwerij door de familie Vandamme werd opgericht. Binnen het grote conglomeraat van brouwerijen Interbrew, waar zelfs een Braziliaans bedrijf bij betrokken is, wordt Piedbœuf vertegenwoordigt door Alexandre Vandamme, een direct lid van de familie.

Bierbrouwen als cultuur

Dat het bierbrouwen begonnen is door paters op zoek naar een gezonde, schone drank, wil niet zeggen dat het inmiddels verboden is. Het Rooms Katholieke geloof is een onderdeel van de cultuur in België. In België nog meer dan in Nederland of Duitsland is ook het brouwen van bier een onderdeel van de cultuur. Daarom wordt het aantal bieren dat in België aangeboden wordt niet kleiner, maar zelfs groter. In de eerste 13 jaar van deze eeuw is het aantal Belgische bieren gestegen van 750 naar ruim 1200. Dat een biermerk dus nog steeds bestaat, het nog steeds goed doet en zelfs het meest verkochte bier in België geworden is, betekend dat het een goed biertje moet zijn.
Het alcoholgehalte is eigenlijk ook net een beetje hoger dan de gewone Nederlandse pis biertjes, 5.2%. Het is mogelijk dat het daarom beter smaakt.

Smaak

Jupiler Pilsener is net een beetje bitterder dan onze Nederlandse tong gewend is. Daarom zal het eerste glas dat u drinkt misschien net iets minder goed smaken. Maar dat is een kwestie van wennen. Ook het hogere alcoholgehalte kan effect hebben, vooral bij mensen die weinig drinken. De smaak van bier wordt echter maar heel beperkt bepaald door de alcohol. Het hele recept is van invloed op de smaak. Niet alleen de hoeveelheden, maar zeker ook de kwaliteit van de ingrediënten. De lange geschiedenis en de goede verkoopcijfers ook vandaag nog, zijn het bewijs dat het recept van Jupiler pilsener een goed recept is. Een iets sterker biertje dan wij Nederlanders gewend zijn, met een eigen smaak, bitter, maar fris en heel goed tegen de dorst, hoewel sommige mensen dat in twijfel trekken, Mocht u in België zijn, probeer eens een Jupiler, het is zeker de moeite waard. Overigens is Jupiler natuurlijk ook in bijna alle Nederlandse supermarkten te koop. Op deze pagina vindt je de laatste Jupiler bier aanbiedingen voor deze en volgende week.